Wij geven gebouwen betekenis

Ruimte beïnvloedt hoe je je voelt. Architectuur helpt je om je te oriënteren. Zodat je weet waar je staat in de wereld, waarom je ergens bent en waarom je er terug wilt keren. Daarom geven wij gebouwen graag betekenis.

De oude Romeinen legden belangrijke fundamenten voor onze architectuur. De belangrijkste vinden wij wat ze genius loci noemden: de geest van een plaats. In de Romeinse oudheid kregen niet alleen tempels en heiligdommen betekenis, maar ook steden, pleinen, bouwwerken en ruimtes binnen gebouwen.

Jouw genius loci

In architectuur sloegen de Romeinen bruggen tussen technologie en poëzie, tussen ambacht en kunst. Met hun holistische kijk op bouwkunde kregen ruimten naast functionaliteit ook sfeer, karakter en kracht. De betekenis van een ruimte beïnvloedt hoe we ons voelen en hoe we ons tot anderen verhouden. Met die gedachte gaan we op zoek naar jouw unieke genius loci.

De kwaliteit van een ruimte geeft betekenis aan hoe we ons voelen en hoe we ons tot anderen verhouden.

Wie zijn wij?

Een prijswinnend ontwerpbureau voor interieur en architectuur.
Carolien Roos en Niek Joanknecht zijn de pioniers achter Firm architects. Op de kunstacademie twintig jaar geleden kruisten hun paden elkaar. Beiden ambitieus, conceptueel sterk, vol ideeën en energie. Ze bleven jarenlang elkaars grootste fan en criticaster en ontdekten ze de waarde van hun optelsom.

In 2017 startten ze Firm architects waarbij ze een scala aan nationale en internationale klanten in de volle breedte bedienen. Samen met een vaste kern medewerkers en een flexibele schil met ambitieuze professionals en betrouwbare specialisten.

 

Meteen een afspraak maken?

 

01. Firm architects

Wij geven gebouwen betekenis

Onze klanten

Onze klanten zijn onze ambassadeurs. Hoe divers onze klanten ook zijn, er is naast de samenwerking met Firm architects iets anders dat ze delen: de wens om hun omgeving bijzonder te maken. Ze zijn allen op zoek naar de ideale ruimte die inspireert en die hun persoonlijke verhaal vertelt. Wij helpen ze daarbij. Tot ver na de oplevering.

Zakelijk

Ons specialisme ligt in het ontwerpen van unieke werkomgevingen voor ambitieuze organisaties en bedrijven. De schaalgrootte varieert van 50 tot 10.000 vierkante meter. Onze klanten zijn net zo divers als onze ontwerpen: van advocatenkantoren tot softwarebedrijven, van projectontwikkelaars tot consultants. We ontwerpen scholen, interieurs voor horeca en retailomgevingen.  We werken zowel voor huurders als verhuurders van kantoorpanden. En we helpen graag aanstormende start-ups met innovatieve werkomgevingen.

 

Particulier

Naast de zakelijke wereld gaan we de particuliere markt ook niet uit de weg. Vaak zijn dat mensen die werken in door ons ontworpen kantoren. Zij vragen onze blik als architecten om hun leefomgeving net zo aangenaam te maken en er hun identiteit in te vangen. Met liefde ontwerpen we villa’s, transformeren we monumenten tot appartementen en verbouwen we huizen tot een luxe thuis met uniek en tijdloos design. Als ad hoc adviseurs op uurbasis of voor een projectprijs bij een compleet ontwerp.

Transformaties

Doordat wij op het snijvlak van architectuur en interieur werken hebben we vaak te maken met transformaties van oude panden. Restauratie, renovatie en het toevoegen van nieuwe architectuur is een specialisme waar we ons sinds het bestaan van Firm architects in ontwikkeld hebben. We kijken graag mee naar elke opgave om van een plek met potentie een prachtig ontwerp te maken.

Deel je ambitie met ons

 

02. Onze klanten

Voor wie we betekenis geven

Publicaties & prijzen

We zijn dankbaar en vereerd dat ons werk regelmatig gepubliceerd wordt in binnen- en buitenland. Als kers op de taart zijn sommige projecten bekroond met internationale nominaties en prijzen. Het zijn voor ons bevestigingen van goede samenwerkingen met de opdrachtgever in combinatie met bijzondere ontwerpen. Dat voelt goed!

Awards

Publication A
2023
Publication B
2022
Publication C
2022
Publication D
2022
Publication E
2021

03. Publicaties & Prijzen

Wat ons betekenis geeft