Alchemist kantoor

OFFICE
Amsterdam
Kantoor
650
2022

De ruimte

De oorspronkelijke paardenstal heeft een rijke geschiedenis van transformaties ondergaan. Na een periode van leegstand van circa 20 jaar, is het pand gekocht door een investeerder die daar een stadsvilla van heeft gemaakt, verwezenlijkt door architect Marc Labadie.

Het pand heeft een grote hoge open ruimte, een houten loopbrug en half ronde betonnen kern.

 

Het ontwerp

Het ontwerp van ‘The Alchemist Office’ weerspiegelt de identiteit van de klant, een modern handelaar in grondstoffen voor energietransitie, als moderne alchemist.

In het verleden was alchemie een tak van de natuurfilosofie waarbij geleerden op speculatieve wijze materie onderzochten. In de materiaalkeuze van het ontwerp zie je dat terug: vier zwarte dozen vormen de basis van de ruimtes, bekleed met verschillende metalen waarmee geëxperimenteerd is. De blauwe en groene tinten verwijzen naar kobalt en uranium, waarin de klant handelt.

Other projects