Amvest

New build
300 m2
2021
Office space
Amsterdam

Het project

Amvest is pionier in gebiedsontwikkeling. Op Cruquiuseiland bouwden zij hun nieuwe hoofdkantoor. Het doel was om bijzonder kantoor maken waarin je de innovatie en vooruitstrevendheid van Amvest terugziet.

De ruimte

Het gebouw is ontworpen door Rietveld Architecten. Om de omgeving ten volle te benutten zijn er dubbelhoge ramen die fantastische uitzichten bieden over het water. Het pand heeft hoge plafonds, grote glasgevels, een open tussenverdieping en een centraal trappenhuis.

 

 

Het ontwerp

Mensen een fijn thuis geven is de missie van Amvest. De missie van Firm sluit hier nauw bij aan: create better space for happier people. Bij binnenkomst voel je je thuis.

Een mooi voorbeeld daarvan is de ruime glazen lift – met houten vloer, comfortabele fauteuils en grote planten – die heel traag de receptie op de derde verdieping bereikt. Bezoekers ontdekken verrast dat ze in een lift zijn. Medewerkers staan door het trage tempo ruim van tevoren klaar om het bezoek te ontvangen. Tegelijkertijd neemt het personeel vanwege dat tempo liever de trap. Er ontstaan binnen het kantoor allerlei positieve neveneffecten.

 

Materialen en duurzaamheid

Het duurzaam geproduceerde tapijt refereert naar beton, wat verwijst naar de oude betonfabriek die op het terrein stond. De informele ruimtes hebben gerecyclde eikenhouten visgraatvloeren. Bijzonder aan deze houten vloer is de magnetische onderlaag: een flexibele manier om een houten vloer op een computervloer te plaatsen.

Een eyecather zijn de banken op de vierde verdieping die uit het plafond komen. De open ruimte is hiermee flexibel inzetbaar: van presentatieruimte tot informele overlegplekken.

Other projects

Flamco group
Realworks