Apartment in the old warehouse

New build
200 m2
2015
Residential
Vlaardingen jsdhfbsdf dfsdf dsf sdsd sdf
Residential
2015
Residential

Het project 

Gevestigd in een industriële haven in Vlaardingen, is ‘Old Warehouse’ een voormalig pakhuis daterend uit de vorige eeuw. Het pand, met een oppervlakte van circa 200m2 (ongeveer 36 meter lang en 12 meter breed), is omgebouwd tot een uniek appartement, terwijl de resterende ruimte wordt verhuurd als kantoor. Onze aanpak om het gehele pand te transformeren verliep in verschillende fases, waarbij we begonnen zijn met de restauratie.

 

 

 

De ruimte 

Het gebouw diende oorspronkelijk als een oud visserspand met een grote zolder voor het drogen van netten. Door toevoeging van een nieuwe kern en een centraal trappenhuis wordt het pand nu opgesplitst in 1/3 (voor) – 2/3 (achter). De restauratie, waarbij de buitenkant en houten draagconstructie behouden zijn gebleven na een brand, is uitgevoerd in overeenstemming met de monumentencommissie. De ruimteverdeling in het appartement is gecreëerd door het plaatsen van een blok in het midden. Dit blok bevat de badkamer en slaapkamer en vormt een contrast met de lichtere zijde van het appartement, waarbij de oorspronkelijke houten draagconstructie behouden is.

Het ontwerp 

Het concept van het project gaat over het weergeven van eerlijkheid door middel van transparante restauratie, waarbij het oude hersteld wordt en het nieuwe als een voortzetting van het oude fungeert. Alles wat nieuw is, is gebaseerd op de taal van het gebouw maar vormt eigenlijk een indirecte weerspiegeling van het oude. Het concept gaat hand in hand met het gebruik van dezelfde materialen als het gebouw, waarbij slechte elementen worden vervangen en in dezelfde vorm maar verbeterd worden teruggeplaatst.

Materiaal en duurzaamheid 

In lijn met het concept van transparante restauratie en het contrast tussen oud en nieuw zijn de materialen zorgvuldig gekozen. Bijvoorbeeld, de toepassing van oude bakelieten lichtschakelaars en ruwe materialen zoals betonstuc. Om het gebouw duurzaam te houden, zijn er extra glazen panelen achter de originele glazen geplaatst voor verbeterde isolatie. Daarbij zijn natuurlijke materialen zoals leer en koper toegepast, om het contrast tussen oud en nieuw te benadrukken.

Other projects