Converted warehouse

New build
215 m2
2015
Office space
Vlaardingen

Het project

Firm Architects heeft in opdracht van een particuliere investeerder een 215 vierkante meter groot deel van dit eeuwenoude pakhuis aan de Rotterdamse haven getransformeerd tot een kantoorruimte.

 

De ruimte 

Het pakhuis, gelegen aan een van de drukste havens in Rotterdam, bood initieel een uitdaging met beperkte lichtinval en minimale raampartijen aan de noordgevel. Na het verkrijgen van het recht van de monumentencommissie om de oude raamopeningen in de gevel te openen en nieuwe ramen en deuren toe te voegen, werd het mogelijk om een ​​goed verlichte ruimte te creëren. Om dit verder te verbeteren, besloten de architecten van Firm om het nieuwe interieur los te koppelen van de oude muren.

 

 

 

 

 

 

Het ontwerp 

Een lichte ruimte creëren bleef een van de grootste uitdagingen van het ontwerp. Een ingreep om lichttoetreding te vergroten kwam door een glazen vloer over de volledige breedte van de gevel te plaatsen. Spiegels werden op strategische plekken toegevoegd aan de muren op beide niveaus om dit effect te versterken.
De houten lambrisering vormt een volume dat de grote centrale vide omarmt en zorgt voor een perfecte akoestiek voor een kantoor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Other projects