LOFT 102D

New build
125 m2
2019
Residential
Rotterdam

The project

In het hart van Rotterdam heeft een investeringsbankier uit Londen Firm Architects de opdracht gegeven om een voormalig portiek gebouw uit de jaren ’30 om te toveren tot een industriële pied-à-terre. Centraal in dit project staan een op maat gemaakte open haard en een open keuken, die volledig naar de wensen van de cliënt zijn aangepast. Het resultaat is een loft die zowel de industriële charme van de stad als de persoonlijke stijl van de bewoner weerspiegelt.

De ruimte

Oorspronkelijk bestond de woning uit een traditioneel indeling met smalle kamers. Om optimaal gebruik te maken van de ruimte en de traditie van lofts in voormalige industriële gebouwen te behouden, is de woonverdieping volledig opengebroken. Deze openheid is gecreëerd door alle muren te verwijderen en een dakopbouw over de volledige breedte van het gebouw te plaatsen. De nieuwe loft in het huis zorgt voor maximale lichtinval in de gehele ruimte, waardoor een uitnodigende en luchtige atmosfeer ontstaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het ontwerp

Het ontwerp was materiaal gedreven met het idee dat elk blok uit één specifiek materiaal bestaat. Deze benadering, geïnspireerd op het loft-concept, combineert hotel achtige luxe met de ruimtelijkheid en openheid van een loft-stijl. De wens van de cliënt om een huiselijke loft-sfeer te creëren is vertaald in speciaal maatwerk, waar functies worden gecombineerd: het meubel voor de open haard dient tevens als wandmeubel en garderobe. De stalen hangende trap is een ware blikvanger die de open ruimte domineert. Deze sfeer van openheid en rust wordt voortgezet naar de eerste verdieping, waar een groene mos wand en volglazen wanden in de slaapkamers zorgen voor een spectaculair uitzicht op de Coolhaven en een plek om volledig te ontspannen.

 

 

 

Other projects