ERG

New build
1550 m2
2017
Office space
Amsterdam

Het project 

Een 1300m² werkruimte in de UP office toren langs de Piet Heinkade in Amsterdam. Dit kantoor is een toonbeeld van comfort en stijl, gemarkeerd door het gebruik van rijke materialen, huiselijke meubels en een uitnodigende sfeer die gastvrijheid uitstraalt

De ruimte

Voor het kantoor van ERG heeft Firm Architects een aantal verdiepingen tot haar beschikking gekregen die kaal werden opgeleverd; een perfect leeg canvas voor ontwerp. Dit stelde ons in staat om een ruimte te ontwerpen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel en bevorderlijk voor zowel individueel werk als samenwerking.

Het ontwerp

Geïnspireerd door de kernactiviteit van ERG — mijnen van grondstoffen — weerspiegelt het ontwerp de aarde en haar rijkdom. De variëteit aan kleuren en materialen die uit deze inspiratiebron voortkomen, is opgenomen in het ontwerp, resulterend in een warm en welkom gevoel. Daarnaast voldoet het ontwerp aan een hoge internationale standaard, getuige de exclusieve meubelselectie en details met ‘gouden randjes’, die samen een onmiskenbaar stijlvolle werkomgeving creëren.

 

Materialen en duurzaamheid 

In lijn met het thema van de aarde en haar lagen, zien we dit terug in het tapijt, dat vloeiend overgaat in verschillende texturen en in wandbekleding die diepte toevoegt aan de ruimte. Materialen zoals steen versterken de verbinding met de natuur.

Uitgelicht meubilair maakt ook een duidelijk statement, met stukken van Norman Foster en klassiekers van Vitra tot aan Braziliaanse designmeubels. Werkplek interieurs van Vepa, van Nederlandse bodem, benadrukken de inzet voor duurzaamheid door gebruik te maken van lokaal geproduceerde opties.

Other projects