SIA Partners

New build
1000 m2
2019
Office space
Amsterdam

Het project

SIA Partners, was haar vorige kantoor op de Zuidas ontgroeid en verhuisde naar de iconische Rembrandttoren in Amsterdam. Het vooruitstrevende consultancybureau dat is toegewijd aan het leveren van uitzonderlijke waarde en zichtbare resultaten aan haar cliënten in het digitale tijdperk, was op zoek naar een nieuw inspirerend kantoor.

De ruimte

Op de 28e verdieping zijn de uitzichten over Amsterdam spectaculair. De lichtinval en vergezichten zijn een aantrekkelijke basis voor een kantoor. Aan weerszijden van de verdieping zijn de werkplekken gelegen, dicht bij het licht.  In het hart van het kantoor is een flexibele ruimte gecreëerd die fungeert als hart van het kantoor. Hier komt men samen voor kennisdeling en ontspanning. Afsluitbaar met grote schuifdeuren is de ruimte intiem of juist uitnodigend voor een groot publiek.

Het ontwerp

Het thema van het ontwerp is ‘Standing on the shoulders of giants’. De inspiratie hiervoor vinden we in de oude Griekse cultuur. In de theaters waar debatten plaatsvonden, waar ruimte was voor de dialoog en verbinding ontstond. Ruimtes zijn omgeven door kolommen: een directe verwijzing naar de Griekse zuilen.

Other projects