SIG HQ

New build
680 m2
2018
Office space
Amsterdam

Het project

SIG – Software Improvement Group – huurt een kantoorvloer in the Edge Olympic aan de Fred Roeskestraat. Deze locatie is het hoofdkantoor van het softwarebedrijf.

Het ontwerp

De identiteit van SIG en de wijze waarop zij werken, vormden de kern van ons ontwerp. Een spel van gelaagdheid, veiligheid, maar ook transparantie en zichtbaarheid. Deze uitgangspunten vormen de basis voor het ontwerp.

Het ontwerp speelt met gradaties van zichtbaarheid en privacy. Er zijn verschillende zones in het kantoor: openbare en privé zones. De afbakening van deze zones is dynamisch: het uitgangspunt was om flexibele grenzen te maken.

Beweegbare wanden en schuifdeuren kunnen ruimtes van grootte en richting veranderen.

In de boardroom heeft Firm deuren aan alle zijdes van de ruimte geplaatst. De ‘statische’ boardroom wordt daarmee, wanneer deze niet in gebruik wordt genomen, een veel gebruikte doorgang in het kantoor.

 

 

 

Materialen en duurzaamheid

Een eyecatcher in de boardroom is de 4,5 meter lange tafel gemaakt van printplaten.

 

 

 

 

Other projects