Stadionplein

New build
2020
Residential
Amsterdam

Het project

Gelegen op het Stadionplein in Amsterdam, stamt dit gebouw uit de jaren ‘20. Het woonhuis heeft een oppervlakte van ongeveer 100 m2. De opdrachtgever was op zoek naar een warme eigenzinnige woning.

De ruimte

Het appartement heeft karakteristieke ensuite deuren die voor- en achterkamer van elkaar scheiden. Deze tussenruimte was bij aanvang van het project onbenut. De vraag was hoe we tot een interessante invulling van deze tussenruimte konden komen.

Het ontwerp

De tussenruimte kreeg een functie: er werd ruimte gemaakt voor een klimaatkast en lounge plek.  Het ontwerp speelt met negatieve ruimte, waarbij deze ruimte fungeert als een verbindende schakel tussen andere ruimtes in het pand. Het maatwerkkleed met ronde uitsnede is hier een voorbeeld van.

Behalve het interieur werd het exterieur ook opnieuw vormgegeven. Een unieke stadstuin in Amsterdam met overkapping voor natte zomeravonden.

Materialen en duurzaamheid
Het ontwerp is voornamelijk gedreven door kleur en vorm. Een maatwerk kleed met uitsparing vormt een centraal element. Daarnaast zijn er klassieke stukken zoals het Fogia bond systeem en de Officina lounge chair toegepast.

In de tuin is gewerkt met eiken balken, die door veroudering een natuurlijke schoonheid ontwikkelen in de loop der jaren.

 

 

Other projects