Swammerdamstraat

New build
71 m2
2019
Residential
Amsterdam

De ruimte

Gelegen in een karakteristiek pand uit de 19e eeuw, straalt dit appartement een tijdloze charme uit. De herinrichting van de ruimte is doordacht en geeft rust en ordening. Met subtiele scheidingen tussen woon- en slaapgedeelten, en slim gebruik van functionele elementen als opbergoplossingen, is elke vierkante meter optimaal benut.

Het ontwerp

Een relatief klein appartement vraagt om een goed doordacht ontwerp. Maatwerk kasten dienen ook als afscheiding tussen keuken en slaapkamer. Een thuiswerkplek ligt verscholen achter deuren van een wandvullende kast. Het kookeiland gaat over in een eettafel. Contrastrijk kleur- en materiaalgebruik, markeren het contrast tussen verschillende leefgebieden.

Materialen en Duurzaamheid

Originele elementen zijn gecombineerd met strakke materialen. Steenfineer en aluminium geven het appartement een moderne uitstraling. De houten balken, vloer en gerestaureerde schouw verwijzen naar de historie van het pand.

Other projects